Te is valódi állatbarát szeretnél lenni? Akkor ismerd meg ezt a weboldalt!

Egyre többen és többen lesznek ma már IGAZI állatbarátok. Te is az vagy? Hogyan válhatsz azzá? Mindezt itt megtudhatod.

Érdemes végigolvasni és tanulmányozni!

Sok megdöbbentő információval fogsz találkozni.

És ezután talán teljesen meg is változnak majd a vásárlási szokásaid.

Ki tudja a választ a következő kérdésre?

Honnan származik a málna, vanília és az eper aroma?

Talán hallottatok már a fűrészporos eredetről, de mégsem mindenhol ebből készítik.
A hódok kiszárított gáttájéki mirigyeiből nyerik ki ezeket az aromákat. 

A legtöbb élelmiszerben ezt természetes ízesítőnek írják le – castoreum-ként lehet látni az összetevők listáján. 

Az élelmiszerektől is még elterjedtebb a castoreum használata a parfümökben. 

Információ forrás: http://www.health.com/health/gallery/0,,20588763_11,00.html

A pontosítás kedvéért! Egy barátom ismerőse, aki aromagyártással foglalkozó fejlesztő mérnök, erre a következőket írta: "nálunk Európában Castoreumot nem igazán tesznek élelmiszer aromákba, inkább luxusparfümériában használják leginkább az ára miatt."

 

castoreum.jpg

Most pedig egy lista, amit érdemes tanulmányozni (forrás: www.veganwolf.com).

Angol

Magyar

Miből készül és mire használják (pontosabban: használják, akik még nem tudják miből van)!

Alternatíva/megoldás, azaz más forrás (természetesen először a növényi és csak után esetleg a szintetikus)

Adrenaline

Adrenalin

Sertés, szarvasmarha, juh adrenalin mirigyének hormonja. Alkalmazása gyógyászatban.

Szintetikus anyagok

Allantoin

Allantoin

Jelentése:

Húgyburok-ban lévő

Szarvasmarhák és emlősállatok húgysava. Megtalálható egyes növényekben is (pl. fekete nadálytőben) - de abból mennyivel nehezebb kinyerni. A legtöbb kozmetikai termékben, különösen krémekben, és használják még sebek és fekélyek kezelésében. Származékai: Alcloxa, Aldioxa.

Feketenadálytő kivonat, szintetikus anyagok

Ambergris

Ámbra

Bálna bélből és belső részből. Parfümökben használják fixálóként ill. ételek és üdítőitalok ízesítésére.

Zöldségben lévő fixálók, szintetikus anyagok

Arachidonic Acid

Arachidonic sav

Folyadék, mely telítetlen zsírsavakból áll és megtalálható a májban, agyban, mirigyekben ill. emberi és állati zsírban. Általában állati májból vonják ki. Felhasználása: háziállat eledelekben, bőr és testápoló krémekben, ekcémás esetekben és kiütésekre.

Aloe vera, teafa olaj, körömvirág kenőcs, szintetikus anyagok

Bee pollen

Méh pollen/

virágpor

Mikroszkopikus méretű szemek a virágban, melyeket a méhek összegyűjtenek, majd az „ember" elveszi a méhek lábáról. Allergiát okozhat.

Megtalálható: táplálék-kiegészítőkben, samponokban, fogkrémekben, dezodorokban.

Növényi aminosavak, növényekből és nem méhektől gyűjtött pollen/virágpor, szintetikus anyagok

Bee products

„Méh-termékek"/

méz

A méhek a mézet saját maguknak gyűjtik. De az ember az ő céljaira nemesítette őket. A virágot szedő méheket megölik; ellopják mézüket, majd olcsó cukorral helyettesítik azt. Ez a mi világunkban olyan, mint mikor ellopják valakitől az összes pénzét és a betörők pénz-fénymásolatokat hagynak ott helyette. Elégedett lennél vele? Sok méhecske meghal, vagy lábaikat kitépik a pollengyűjtő-csapdák.

Bhutánban azért nem használnak mézet, mert az emberi mézfogyasztással lerövidítik a méhek életét. Ha nem hiszed, járj utána.

Beewax, honeycomb

Méhviasz, lépesméz

Szűz méhek lépesmézéből forró vizes olvasztással nyerik a méhviaszt, majd leszűrik és lehűtik. Nagyon olcsó és széles körben használt, de káros a bőrre! Megtalálhatjuk rúzsokban, kozmetikai cikkekben (különösen arckrémekben, testápolókban, szempillafestékben, szemhéj púderekben, makeup-ban, köröm fehérítőkben, ajakbalzsamokban, stb.). Származéka: Cera Flava

Paraffin, zöldségben lévő olajok és zsírok, cerezin (földi viasz), aka ceresine, aka földi viasz (ozokerite ásványból), carnauba viasz, candelilla viasz, japán viasz (Japan tallow)

Honey

Méz

A méhek étele lenne, ha az ember el nem venné tőlük és olcsó cukrot ad helyébe. Allergiás reakciókat válthat ki. Ezért nem volna szabad gyereknek adni. Felhasználják színezékként, kozmetikai termékekben (bőrápoló-krémben) és ételek ízesítésénél.

Fontos megjegyzés: mézet és biomézet egyaránt a méhek kizsákmányolásával nyernek!

Juharszirup, datolyacukor, árpa, melasz, kozmetikai cikkekben: növényi olajok

Blood

Vér

Leölt állat vére. Ragasztóanyagként használják furnérlemezekben, felhasználják sajtkészítéskor, habgumikban, infúzióban és gyógyszerekben. Előfordul ételben is lecitin formájában. A kölyökállatokat etetik még iparivérrel, akiknek az anyukájuk nem képes már sok tejet adni, mert az ember teljesen kizsákmányolta azzal, hogy tenyészállatként folyamatosan kölykeztette.

Növényi forrás, szintetikus anyagok

Castor, castoreum

Kasztóreum, hódzsír

Krémes anyag erős szaggal (illattal?), melyet a pézsmapatkányok vagy hódok ivarszerveiből nyernek ki. Felhasználás: parfümökben, illatosítókban fixálóként.

Növényi olaj szintetikus anyagok,

Cystine

Cisztin

Aminósav, mely megtalálható a vizeletben ill. lószőrben. Táplálék-kiegészítőkben, bőrápoló krémekben

Növényi forrás

Carmine, Cochineal, carminic acid

Carminic sav

Az úgynevezett cochineal nőstény bogár összezúzott testéből kinyert piros színezőanyag. 70 000 (nem írtam el a nullákat!!!) bogárnak kell azért meghalnia, hogy 1 font (453,6 gramm) piros színezőanyagra tegyenek szert. Felhasználják kozmetikai termékekben (rúzs, púder), samponokban, almaszószokban hogy pirosabb legyen és más ételekben (beleértve a piros nyalókát és ételszínezékeket). Allergiát okozhat.

Répa vagy céklalé, alkanet (ebnyelvfű) gyökér

Chitosan

Kitozán

Héjas állatok házából nyert rost. Felhasználás: a diétás termékekben lipid megkötő szerepe van, haj, száj, bőrápoló termékekben, izzadásgátlókban és dezodorokban

Jamgyökér, málna, hüvelyesek, szárított barack és sok más gyümölcs és zöldség

Civet

Cibet

A cibetmacska nemi szerveihez közeli mirigyekből, nagy fájdalmakat okozva ezzel a macskának, „kikaparják" ezt a váladékot. Parfümökben fixálóként használják.

Labdanum olaj és más növényekből nyert olaj

Musk

Pézsma

Pézsmaszarvas, hód, pézsmapatkány, cibetmacska, vidra ivarszerveiből választódik ki. Ezeket az állatokat, macskaféléket borzasztó körülmények között, ketrecekben tartják fogva. Kotorásznak és verdesnek a nemi szerveik körül, hogy az állat „kitermelje azt a szagot (illatot?). A hódokat csak befogják, de a szarvasokat lelövik. Felhasználás: parfümök és ételízesítők

Elastin

Elasztán

A szarvasmarha nyaki ínszalagjában és főütőerében található fehérje. Hasonló a kollagénhez. Nem befolyásolja a bőr rugalmasságát!

Növényi szövetekben található fehérje, szintetikus anyagok.

Turtle oil.

Teknős olaj

Az óriás tengeri teknős izomszövetéből és ivarszerveiből vonják ki. Felhasználás: szappanokban, krémekben, körömápoló szerkben, kozmetikai cikkekben.

Növényi eredetű.

Estrogen. Estradiol

Ösztrogén

Terhes kancák vizeletéből kivont női hormon. Nagyon káros hatása lehet a gyermeki szervezetre. Felhasználása: fogamzásgátlókban, menopauza/ klímax tüneteit enyhítő gyógyszerekben, reprodukciós problémák (nem jön létre terhesség) esetén, krémekben, parfümökben, ápoló szerekben. Elhanyagolható kis hatása van a bőr regenerálódásában, a növényi eredetű krémek hatása eltörpül az álatti eredetű mellet.

Növényi eredetű ösztrogén. A menopausa tünetei pedig kezelhetők diétával és gyógynövényekkel! Szintetikus szteroidok.

Gelatin, gel

Zselatin

Vízben felforralt szarvasmarha vagy sertés bőrből, ínből, ínszalagból és/vagy csontból kinyert fehérje. Felhasználási terület: samponok, arcmaszkok és más kozmetikai termékek, sűrítő anyag a gyümölcszselékben, -kocsonyákban és pudingokban, cukorkákban, tortákban, jégkrémekben, joghurtokban. A filmtekercsek és vitaminok „borítása". Olykor borok „tisztítására" használják.

Carrageen (egy tengeri moszatfajta), hínár, növényi eredetű pektin stb.

A digitális gépek nem használnak filmet.

Guanine, pearl essence

Gyöngy jellegű/ csillogást kölcsönző készítmények, csillámok

Halpikkelyéből nyerik. Az RNS és DNS alkotóeleme, megtalálható az állati és növényi szövetekben. Felhasználják samponokban, körömlakkokban és más kozmetikai termékekben.

Hüvelyes növények, szintetikus gyöngy stb.

Glycerin, glycerol

Glicerin

A szappangyártás mellékterméke, amely általában állati zsiradékot használ. Megtalálhatjuk: kozmetikai szerekben, ételekben, szájvizekben, rágógumiban, fogkrémekben, szappanokban, kenőcsökben, gyógyszerekben, kenőanyagokban, sebességváltó és fékfolyadékban, műanyagban. Származékai: gliceridek, glyerylek, glycreth-26, polyglycerol.

Növényi glicerin, hínár ill. tengeri moszat származékok, petroleum

Cetyl alcohol

Cetyl alkohol

Bálna- és delfinvelőben található olajszerű anyag. Sok-sok kozmetikai termékben sajnos megtalálható (parfümök stb.).

Növényi eredetű (pl kókuszból) kivont anyag.

Spermaceti, cetyl palmitate, sperm oil

Cetvelő (ezt még egy terméken sem láttam magyarra lefordítva!)

Olajos anyag, melyet a bálnák feji részéből és delfinekből nyernek. Megtalálható sok-sok margarinban, krémekben, samponokban, gyertyákban. Felhasználja még a bőripar. Könnyen avassá válhat és irritációt okozhat.

Növényi olajok, jojoba olaj stb.

Wool

Gyapjú

(Birka) gyapjút felhasználja a ruhaipar. Az öreg birkákat végül leölik húsukért. Ezeket az állatokat sokszor élelem és víz nélkül szállítják, olykor különösen hidegben olykor meg forróságban. Lábuk eltörik, szemük megsérül stb. Olyan fajtát tenyésztenek ki, amely természetellenesen gyapjas, természetellenesen ráncokkal teli, és ennek eredményeképpen különböző élősködők és paraziták kerülnek rájuk főleg a farok környékére. Erre a tenyésztő megoldása: fájdalmasan körbe és belevág a birka húsába a farok körüli területen. Ha már nem viseli az állat az élősködőt levágják (és eladják a húsát). Amikor lenyírják az állatot, akkor nagyon erősen lekötözik és kíméletlenül megfosztják gyapjától. A bőrükbe is belevágnak. Olykor még az sem érdekli a tenyésztőket, ha helyhiány miatt kellene átvészelnie a csupasz birkának a legnagyobb hideget. A kint tartott, sok kínzást átélt legyengült birkákat pedig meg kell védeni a ragadozó állatoktól. Ezért farkasokat, prérifarkasokat, sasokat stb. ejtenek csapdába, mérgeznek meg vagy lőnek le. Származékok: lanolin, gyapjú viasz, gyapjú zsír

Pamut, pamut flanel, szintetikus anyagok, hócsalán stb.

Lanolin. Lanolin Acids, wool fat, wool wax

Lanolin, lanolin sav, gyapjúzsír, gyapjú viasz

A birkák gyapjának olajos mirigyeiből kivont termék. Testápoló-krémekben, kozmetikai termékekben, gyógyszerekben lágyítóként használják. Egyelőre még nem bizonyították allergén mivoltát, de már útban van. Származékok: Aliphatic Alcohols (alifás alkohol), Cholesterin (koleszterin), Isopropyl Lanolate, Laneth, Lanogene, Lanolin Alcohols, Lanosterols, Sterols, Triterpene Alcohols.

Növényi olajok

Silk, silk

Selyem, selyem púder/ selyempor

A selyemhernyók „készítik" a csillogó rostokból álló gubót. Azért, hogy a selymet kinyerjék a hernyókat a gubójukkal együtt felforralják. Felhasználás: ruhaipar, olykor szitanyomatokban, taft anyagban. A selyempor pedig a selyemhernyó váladéka. Színező anyagként használják fel púderekben, szappanokban stb. Nagyon komoly allergiás reakciókat válthat ki a bőrön ill. a szervekben. Ez utóbbiban akkor, ha belélegzik, vagy lenyelik.

Műselyem, ceiba fa rostja, vagy mivel úgyis kiment a divatból el is kell felejteni.

Carotene, provitamin A, beta carotene

Karotin, A provitamin, béta karotin

Állati és növényi szövetekben megtalálható pigment/ színezőanyag. (Rossz bele gondolni, hogy az állati vagy a növényi eredetű kinyerése olcsóbb). Kozmetikai cikkekben, A vitamin előállításánál használják fel.

Növényi eredetű. Érdemes utána érdeklődni egy-egy gyártó állati vagy növényi karotint használ fel.

Lecithin, Choline Bitartrate

Lecitin, kolin ditartarát

Minden élő szervezetet idegszövetében megtalálható ez a viaszszerű anyag. Kereskedelmi célokra legtöbbször tojásból és szójababból vonják ki, de bizony előfordul mikor állati idegszövetből és vérből vonják ki! Olykor meg tejből ill. kukoricából. Felhasználják: krémekben, rúzsokban, folyékony púderokban, szappanokban, samponokban, gyógyszerekben.

Szója és növényi eredetű lecitin.

Keratin

Keratin

Összemorzsolt szarvakból, patákból, tollakból, állati szőrből kinyert protein (fehérje). Öblítőkben, samponokban, tartós hajhullámot ígérő termékekben.

Mandula olaj szója protein, amla olaj. A rozmaring és a csalánból készült termék tartást adhat a hajnak és még erősíti is..

Lactic Acid

Tejsav

Vérből és izomszövetből nyerik. De megtalálható az aludttejben, savanyú káposztában, savanyúságokban és az olyan termékekben, ahol baktériumos erjesztést használnak. Felhasználják: olyan termékekben, melyek az emberi bőrt frissítik, tartósítószerként, lágyító- és bőrpuhító szerekben

Növényi eredetű.

Lipase

Lipáz

Szarvasmarha-, kecske- és báránygyomorból ill. nyelvmirigyekből kivont enzim. Felhasználják a sajtkészítés során ill. emésztési problémákra való szerekben.

Növényi enzimek

Marine oil

Tengeri olaj

Halakból és tengeri emlősök (beleértve a barna delfint is - az állatvilág egyik legintelligensebb lényét) feldolgozásakor nyerik ki. Felhasználják a szappangyártás folyamatában. De megtalálható margarinokban, hogy az könnyebben kenhető legyen és sok-sok festékben.

Növényi olajok

Mink oil

Vidramenyét olaj

Vidramenyétekből. Kozmetikai cikkekben, krémekben.

Növényi olajok

Urea, carbamide

Karbamid

Vizeletből és más testfolyadékokból nyerik. Megtalálható dezodorokban, „ammoniated" fogkrémekben, szájvizekben, hajszínezőkben, kézkrémekben, testápolókban, samponokban, szép barnára sütött termékekben pl. sósrúd, sósperec. Származékok: Imidazolidinyl Urea, Uric Acid

Szintetikus anyagok

Tallow, tallow fatty alcohol, stearic acid

Faggyú, sztearinsav

Olvasztott szarvasmarha zsír. Ekcémát és mitesszerek tömkelegét idézi elő. Megtalálható: margarinokban, szappanokban, rúzsokban, borotvakrémekben és egyéb más kozmetikai termékekben. Vegyi anyagokat is találhatunk benne pl. a PCB-t. Származékok: Sodium Tallowate, Tallow Acid, Tallow Amide, Tallow Amine, Talloweth-6, Tallow Glycerides, Tallow Imidazoline.

Növényi zsír, cerezin

Cantharis

Kőrisbogár

Ebből a rovarból, a kőrisbogárból nyerik ki azt a homeopatikus szert (a homeopátia itt nagyot tévedett!!!!), a Cantharist, amelyet pl. a hólyaghurutnál jelentkező égő fájdalom enyhítésére használnak.

Árpavíz készítése, orvosi zilisz (gyógynövény), kasvirág

Bone Char

Állati szén, csontszén

Állati csonthamut használnak a csontporcelánban (amit egyes „agyament emberek" oly értékesnek tartanak). Felhasználják a csonthamut még a cukor fehérítésére is.

Bio finomítatlan nádcukor

Bone mela

Csontliszt

Összezúzott, darált állati csontok. Vitaminokban, kiegészítőkben, mint kálcium forrás. Fogkrémekben.

A megfelelő növényi táplálkozás elég vitamint biztosít a szervezetnek. Vegán vitaminok (sajnos Magyarországon még nem igen kapható, belehúzhatnának a forgalmazók).

Cholesterol

Koleszterin

Állati zsírokban és olajokban, idegszövetben, tojássárgájában és vérben. Lanolinból is kivonhatják. Felhasználják: kozmetikai cikkekben, szemkrémekben, samponokban stb.

Növényi forrású hasonló hatású anyagok.

Collagen

Kollagén

Gerinces állatokban megtalálható rostszerű fehérje. A termékekben lévő kollagén döntő százalékban állati eredetű, ami nem befolyásolja az emberi bőr kollagénjét és annak minőségét!!! Allergiát válthat ki.

Szójaprotein, mandula olaj, amla olaj

Colors, dyes

Színezők, festékek

Javarész állati pigmentek, de növényi forrásúak is lehetnek. Felhasználás: ételszínezékek, kozmetikai cikkek (pl.: festékek, színezők). A vörös színt lásd a cochineal címszónál. A széles körben elterjedt FD&C és D&C színek kőszénkátrány származékokból készülnek és mivel ezek igen rákkeltőek, folyamatosan rengeteg állaton végeznek különböző kegyetlen teszteket, természetesen jó erős koncentrációval.

Répa, cékla, kurkuma, orleán, sáfrány, krolofill, ebnyelvfű. Na meg a még fán lévő zöld dióból lehet készíteni levet, mely csodálatosan szép vörös színt ad a hajnak. És miért ne lehetne divat a természetes hajszín, és miért ne lehetne büszkén viselni az ősz hajszálakat?

Duodenum substances

Nyombél/

patkóbél „anyagok"

Szarvasmarhák és sertések emésztőszerveiből. Hozzáadják vitamintablettákhoz és megtalálható néhány gyógyszerben.

Növényi vitaminok bevitele (nyers formában)

Fatty acids

Zsírsavak

Caprilic acid, lauric acid, myristic acid, oleic acid, palmitic acid, stearic acid. Hab- és tusfürdőkben, rúzsokban, mosószerekben, kozmetikai cikkekben, élelmiszerekben. Az esetek többségében, mikor nincs jelölve a növényi eredet, állati eredetről van szó.

Növényi zsírsavak, szójalecitin, pórsáfrány, keserű mandula olaj, napraforgó olaj stb.

Feathers

Tollak

Leölt madarak tolla. Felhasználják széles körben pl. dísztárgyakhoz, őrölve pedig samponokban.

Válassz olyan dísztárgyat és sampont, ami nem a halálról szól.

Fish liver oil

Halmáj olaj

Vitaminokban és kiegészítőkben. Sokszor a tejbe is tesznek, megerősítve a D vitaminnal.

Adjuk át magunkat a természetes napfénynek.

Fish scales

Halpikkely

Felhasználás: csillogó makeup-okban, kozmetikai cikkekben

Miért kell mindig a divatot követni? Arra nem gondoltál még, hogy légy Önmagad?

Hide glue

Állati bőrből készült ragasztók

Hasonló mint a zselatin, csak kevésbé finomítják.

Dextrinek, szintetikus petrolkémiai ragasztóanyagok.

Insulin

Inzulin

Sertés hasnyálmirigyéből nyerik.

Szintetikus megfelelő, vegetáriánus diéta (természetesen cukor mentesen), természetgyógyászat

Isinglass

Halenyv

Halhólyagnak a belső membránjából készül ez a fajta zselatin szerű anyag. Felhasználják a borok készítésekor és ételekben.

Agar-agar, csillámkő, bentonit

Isopropyl palmitate

Isopropyl palmitate

A sztearin és palmitinsavnak a keveréke.

Zöldségek, kókusz

Oleic acid

olajsav

Ehetetlen állati faggyúból. Származékai: Oleyl Oleate, Oleyl Stearate. Felhasználás: szappanokban, élelmiszerekben, krémekben, rúzsokban, körömlakkokban stb.

Növényi olajok, pl. kókusz olaj stb.

Panthenol, dexpanthenol, vitamin B-complex factor, provitamin B-5

Panthenol, dexpanthenol, vitamin B-complex elem, provitamin

B-5

Állati vagy növényi eredetű is lehet, amennyiben nincs jelölve a növényi eredet, legtöbbször állati eredettel állunk szemben. Felhasználás: samponokban, krémekben, borotválkozó krémekben stb.

Növényi eredetű

Placenta, placenta polypeptides protein, afterbirth

Méhlepény, magzatburok, placenta polypeptides protein

Leölt állatok méhéből. Az állati méhlepény széles körben használt krémekben, samponokban, maszkokban stb.

Tengeri hínár.

progesterone

Sárgatesthormon

Ránctalanító krémekben használják. Az ellenkező hatást válthatja ki!

100%-os növényi kivonatokat tartalmazó krémek.

Rennet, rennin

Tejoltó, oltóenzim

Szarvasmarhák gyomrából kinyert enzim. Felhasználják sajtkészítéskor, tejsodókban és sok más olyan tejtermékben, melyeket sűríteni kell.

Cirtomlé, növényi rennet, (mikrobás sűrítő anyagok)

Sponge

Szivacsok

Növényi kinézetű állat. A tengerekben él. Egyre ritkábbá válik.

Szintetikus szivacsok, luffa (száraz tökbélből készült frottírszivacs)

Stearic acid

Sztearinsav

Kinyerik: szarvasmarhákból, birkákból, sertésekből és euthanáziára ítélt kutyákból és macskákból. Általában a gyomorból. Származékai: Stearamide, Stearamine, Stearates, Stearic Hydrazide, Stearone, Stearoxytrimethylsilane, Stearoyl lactylic acid, stearyl betaine, stearyl imidazoline. Felhasználás: kozmetikai cikkekben, szappanokban, gyertyákban!, hajspraykben, kondicionálókban,dezodorokban, krémekben, rágógumikban, ételízesítőkben, dezodorokban stb.

Növényi eredetű, pl. kókusz

Egyébként lehet növényi eredetű vega gyertyákat kapni, csak egy kicsit keresni kell.

Stearyl Alcohol. Sterols.

Stearyl Alcohol. Sterols.

Bálna olajból. Származékai: stearamine oxide, stearyl acetate, stearyl caprylate, stearyl citrate, stearyldimethyl amine, stearyl glycyrrhetineate, stearyl heptanoate, stearyl octanoate, stearyl stearate. Felhasználják: gyógyszerekben, krémekben, samponokban stb.

Növényi források.

Vitamin A

A vitamin

Halmáj olajból, főleg cápamáj-olajból, tojássárgájából

Citromfűből, sárgarépából, stb.

Vitamin B-12

B-12 vitamin

Általában állati eredetű.

Spirulina (alga)

Vitamin D, ergocalciferol, vitamin D-12, ergosterol, provitamin D-2, calciferol, vitamin D-3

D, D-2,3,12 vitaminok

Halmáj-olaj, tejből, tojássárgájából stb. A D-3 minden esetben állati eredetű! Felhasználás: krémekben, kozmetikai cikkekben, vitaminokban stb.

Sok más vitamin is állati forrású: choline, biotin, inositol, riboflavin stb.

Növényi forrás, napozás.

A lista sajnos a végtelenségig is eltarthatna. Érdemes ezek után inkább rögtön az olyan termékeket keresni, amelyeken jelölve van, hogy csak növényi eredetű, hiszen, amin ezt nem jelölik, a legtöbb esetben abban úgy is valami „halált tartalmazó" összetevő van.

 

forrás: www.veganwolf.com

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 49
Heti: 113
Havi: 1 405
Össz.: 221 901

Látogatottság növelés
Oldal: Megdöbbentő infok, azaz mi miből készül?
Te is valódi állatbarát szeretnél lenni? Akkor ismerd meg ezt a weboldalt! - © 2008 - 2018 - valodiallatbarat.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »