Te is valódi állatbarát szeretnél lenni? Akkor ismerd meg ezt a weboldalt!

Egyre többen és többen lesznek ma már IGAZI állatbarátok. Te is az vagy? Hogyan válhatsz azzá? Mindezt itt megtudhatod.

AZ ELSŐ SZERVEZETT HÚSVÉTI BÁRÁNYMENTÉS MAGYARORSZÁGON

Közeledik a húsvét, a gazdák vágóhidakra adják addig hízlalt, nevelet állataikat, most jó áron lehet életekkel kereskedni. Állataik haláltusát vívó testéből kiszállt ÉLETEK már mit sem fognak érezni a tavaszi szellőből, a rét virágaiból, hallani az afrikai kontinensről visszaérkező madarak vidám énekéből, vagy látni ahogy a fecskék szorgosan az ól fölé új fészket raknak. Azok, akik pedig egész életüket beltéri tenyésztelepeken élték le, ők még annyit sem érzékelhettek a világból, mint a kisebb gazdáknál nevelt társaik, ők akik soha szeretet-gesztusban nem részesültek, ők akiket elektromos pálcával tereltek fel a szállítókra, majd a halálsorra lökdösték. Húsvét előtt hetekkel már dunányi vért folyt a gyilkoló házakban, pokolgép robbantás hangait túlszárnyaló segítségsikolyok ragadtak bent a halál épületeiben. SENKI SEM HALLOTTA ŐKET, A SZENVEDŐKET!!!

*

Húsvét előtt pár nappal, 2013. március utolsó hetén  a következő hirdetést olvasom egy tündérszép barikat ábrázoló kép mellett: „A bárányok: 4 kos 2 jerke. Kb. átlag 25kg-osak. 25000Ft/db. Egyben alkuképes.” A hófehér kedves arcú barik rögtön óriási helyet kaptak a szívemben. Mi lesz velük? Őket is levágják húsvét előtt? Az asztalra kerülnek? Nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy sorsuk az lesz, mint a többié.

A hirdetési felületnél kommentet is lehetett írni, kis hezitálás után, rákérdeztem: „A barikat családtagként is meg lehet vásárolni?”

„Igen – jött a válasz – szelídek és szeretik az ember társaságát. Ha húsvétig nem találnak olyan vevőre, aki meghagyná az életüket, akkor le kell adnom őket a vágóhídra, nincs már miből fizetni a többi állat tartását, sok számlával el vagyok maradva. Nagyon kedvesek és barátságosak az emberrel, úgy is hirdettem őket hogy állatsimogatóba eladók.”   Az eladó azt is mondta, hogy tud engedni az árból, ha együtt otthonra találnak a barik – így lett az összeg százezer. Ha összegyűlne a pénz, akkor nem a vágóhídra kell leadni a bárányokat, amit ő sem szeretett volna, ezért is az engedmény.       

A világ összes bárányát megmenteném! – gondoltam. De most itt vannak ők hatan, őket meg tudjuk menteni a fájdalmas haláltól? A kivéreztetéses haláltól? - mint megtudtam, ez a hentes aki már igen jó ajánlatot tett a barikra, semmi sokkolást nem használ (EU-ban már kötelező lenne!- tegyük hozzá az is brutál egy halál), számára a legbarbárabb kivéreztetéses vágás az elfogadható, mert úgy jobb az állatok holttestének íze.

A barátaimmal, a lélektársaimmal, akik hasonlóképpen élnek és gondolkoznak, mint én? Sikerülni fog megmenti hat életet? Össze tudunk fogni?

Állatmentő Szolgálat Alapítvány ( Állatmentő Sereg ) – az igazi állatmentő csapat, akiknek a tagjai vállalják és hirdetik is vegánságukat – rájuk gondoltam, velük léptem kapcsolatba. Először az egyik kedves tagjukkal leveleztem, majd beszéltünk telefonon. Ennyi félelmet és reménytelenséget soha nem zúdítottam még senkire, mint amennyit akkor Györgyire, de ő megértő volt. Ő is velem érezte, azt amit én. Aztán megnyugtatott. Megnyugtatott, hogy ami tőle és a Seregtől telik, minden lehetőt megtesznek, hogy a barik életét megmentsék. Gyorsan elkészült az életmentésre felhívó poszt az Állatmentő Szolgálat Alapítvány facebook-os oldalán. Innentől két nap van rá, hogy a százezer feletti életmentő Forint beérkezzen az alapítvány számlájára. Ez lehetséges? Van ilyen csoda? Létezik?

Ha sikerül a mentés, hol találhatnak otthonra a barik, olyan otthonra, ahol soha sem bántják őket? Voltak aranylelkű emberek, akik egy-egy barit befogadtak volna, de ők hatan annyira egybe tartoznak. Első telefonos próbálkozás együtt elhelyezésükre, visszautasítás. Második: „Nem tudjuk fogadni őket, még ha ingyen kapnánk, akkor sem.” Harmadik telefon Bárókút Lovastanya és Állatsimogató. Már az első szavakból, a hanglejtésből olvastam, hogy egy csupaszív lány lehet mögötte. És ő a csupaszív lány vajon tudja fogadni még a Bárókútra a hat barit? IGEN! És örömmel!

Az első nap végén jártunk és még egy nap állt előttünk, hogy egy egész csapatnyi barikát megmentsünk a kivéreztetéstől. Ekkorra már sok kedves a barikért aggódó lélektárssal leveleztem, köztük a többi Sereges lánnyal is. Ti mind kedves lelkek, tőletek telhetően maximálisan támogattátok a barik megvásárlását és érdeklődtek, hol áll a mentés. Este azt számolgattuk, talán két-három bárányka fog csak megmenekülni. Elkeserített a helyzet, de a remény is bennem élt, hogy valahogy sikerülni fog.

Másnap reggeltől újraindult a sok facebookos megosztás a barik megmentésére. Most vagy csoda történik, vagy estére egyik szemünk sírni fog, a másik pedig örülni, hogy legalább a gyapjas kis csapat fele megmenekül. Egy-egy végtelen nagylelkű felajánlás is befutott, amely nagyot dobott a gyűjtésen. Mindenki aki az ügy mellé állt teljes szívvel, az mindenét adta, amit lehetett kihozni az otthoni költségvetésből. Akár kicsi, akár nagy összeg mind-mind a HAT bari életét mentette meg! KÖSZÖNET MINDEN BARIMENTŐS ANGYALNAK, ÉLETEKET AJÁNDÉKOZTUNK!

Húsvét előtt az Állatmentő Szolgálat Alapítvány és a bárókúti lány elmentek az eladóhoz, hogy rendezzék a bárányok jósorsát. Az alapítvány tagjai átadták az angyalok által gyűjtött életkiváltó összeget, a bárókúti befogadó pedig már boldogan ismerekedett a szelíd bárányokkal. A hat ÉLET estére birtokába vette új otthonát, ahol frissen vetett szalmaággyal várták őket. <3  

Tudjátok, ha majd egyszer mesélni kell az életemről, akkor ez a történet az elsők között lesz. Főszereplői a hat bari és a mentésben részt vevő angyalok lesznek, Ti, barátok, ismerősök és ismeretlenek, de mégis lélektársak.

A hat bari boldogsága, mindannyiunk boldogsága. Az ő boldog történetük, a Ti történetetek is, amely ha tovább mesélitek, ha nem, de már a szívetekbe íródott és ott marad örökre. <3

E történethez lenne még sok mindent hozzáfűzni, de mégis a legjobb az emberi szívekre hagyni a további gondolatszövést.

Köszönjük!

Állatmentő Szolgálat Alapítvány (Állatmentő Sereg):

http://allatmentoszolgalat.com/

https://www.facebook.com/pages/%C3%81llatment%C5%91-Sereg/124278791041612?fref=ts

Bárókút Lovastanya és Állatsimogató:

http://www.lovasturizmus.com/

https://www.facebook.com/lovastanya?fref=ts

 

A barik így szerepeltek, ezzel a képpel a hirdetésben:

733892_258952274240929_485228964_n.jpg

A Bárókúti Lovastanyától és Állatsimogatótól megérkekzett Dorisz, hogy új ottonukba vigye a bárányokat:

599242_260458074090349_1082838294_n.jpg

Állatmentő Szolgálat Alapítványos lányok látogatóban:

302792_274628206006669_2020314842_n.jpg

 

1045014_300458113423678_1123717086_n.jpg

ÉLETKÉK:

9.gif

A legkisebb barika éppen sétát tesz a lovastanyán. Barátságos, csak úgy mint a többiek :)

7.gif 

"Nézzétek már micsoda lakótársam van!" :)

24.gif 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 23
Heti: 5
Havi: 919
Össz.: 228 362

Látogatottság növelés
Oldal: AZ ELSŐ SZERVEZETT HÚSVÉTI BÁRÁNYMENTÉS MAGYARORSZÁGON
Te is valódi állatbarát szeretnél lenni? Akkor ismerd meg ezt a weboldalt! - © 2008 - 2018 - valodiallatbarat.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »