Te is valódi állatbarát szeretnél lenni? Akkor ismerd meg ezt a weboldalt!

Egyre többen és többen lesznek ma már IGAZI állatbarátok. Te is az vagy? Hogyan válhatsz azzá? Mindezt itt megtudhatod.

A svájci gazdák rendszeresen fogyasztanak

kutya- és macskahúst

Megjelenés: 2013. január - dailymail.co.uk/new

 

  • A sváci gazdáknál ez egy még mindig meglévő szokás
  • Kutyahús-fogyasztás szempontjából a Rotweiler a legnépszerűbb kutyafajta
  • Annak ellenére, hogy Svájcban tiltott kutyahússal kereskedni, elfogyasztása nem tiltott

 

Ezt a szokást gyakrabban kötjük a távol-keleti országokhoz, mint például Kína vagy Vietnám. Ugyanakkor egy svájci újság beszámol arról, hogy az Alpok nemzete, a svájciak még mindig esznek kutya- és macskahúst.

A “Tages Anzeiger” újság cikkéből megtudjuk, hogy a gazdák főleg az Appenzell és St. Gallen nevű területeken mészárolják le a kutyákat és macskákat saját fogyasztási célra vagy barátaiknak tovább adják barátaiknak.

 

Kedvenc húsféléjük a izmos, kevésbé zsíros Rotweiler húsa. “Nincs semmi különös ebben” – nyilatkozta az újságnak egy gazda. “A hús az hús. Az építőmunkások is nagyon szeretik.”

 

Egy másik gazda elmesélte, hogyan tenyésztette ezeket az állatokat, majd hívta a hentes barátját, hogy mészárolja le őket, amikor az állatok már elérték a vágósúlyt. Egy harmadik gazda pedig részletezte, hogyan lőtte le vagy ütötte agyon ezeket az állatokat, akiket mi Európában szeretett házikedvencként tartunk.

 

A cikk szerint a kutya és macskahúst úgynevezett ‘mostbröckli’-ként fogyasztják, azaz pácolják. A “mostbröckli” eredetileg pácolt marhahús vagy sonka. “Senki sem jön rá, ha nem mondják, hogy kutya vagy macskahúst eszel, ha ‘mostbröckli’ módon készül el.” – teszi hozzá az egyik gazda.

 

Annak ellenére, hogy nem jelenik meg a kutya- és macskahús a kereskedelemben, ez a szokás mégis aggodalomra ad okot a svájci (és más országbeli - fordítói megjegyzés) állatvédő aktivistáknak. Svájcban nem, de a szomszédos Németországban tiltott e két házikedvencet megenni. Svájcban csupán akkor emelnek vádat az elkövető ellen, ha az a kutyát vagy macskát kegyetlen módon ölte meg.

 

Kutyahús a menün

A kutyahúst a világ számos táján fogyasztanak, de leggyakrabban Ázsiában, főleg Kínában, Dél-Koreában és Vietnámban, ahol az a hiedelem járja, hogy a kutyahús jó szerencsét hoz.

A koreaiaknál vannak olyan kutyák is, akiket kifejezetten a húsuk miatt tenyésztenek, Nureonginak nevezik ezt a fajtát. Nureongi kutyákat kifejezetten emberi fogyasztásra tartanak, házi kedvencként nem is vannak jelen a koreaiak életében (úgy tartják őket kb. mint nálunk a csirkéket, malacokat stb. – fordítói megjegyzés).

A kutyahúst nem lehet kereskedelmi forgalomba hozni, mégis néhány közösséget arra kényszerítettek, hogy ezt megtegye – eladják a piacon hasonló áron, mint a marha-, disznó- és bárányhúst.

Az újságcikkben még a következőket olvashatjuk: “A megkérdezett gazdák csak teljes anonimitás mellett vállalták a riportot, melyben mások számára különös étkezési szokásaikról beszéltek. Mindannyian félnek az állatvédő aktivisták és állatbarátok ellenséges reakcióitól.”

“Az állatvédő szervezetek és a gazdák másképp vélekednek a kutya- és macskahús fogysztásáról. Ugyanakkor ez a szokás továbbra is igen népszerű a Rajna völgyében.”

“Az egyik gazda csupán azért hagyta abba a kutya- és macskahús evést, mert a társadalom elítélte ezért. Ő ugyanakkor ezt társadalmi képmutatásnak nevezi – szerinte ez a társadalom amúgy nem jut elég húshoz.”

Jelenleg nincs hivatalos számadat arról, hogy hány kutya és macska kerül a svájciak tányérjára. Az országban egyelőre még kis szelte a kereskedelemnek, de mégis virágzik a macskaszőrméből készült kabátok és ágytakarók forgalmazása. A svájci parlament nem hajlandó megváltoztatni a már 1993 óta hatályos törvényt, amely megengedi a kutya- és macskahús emberi fogyasztását.

“Milyen lelkiismeret nélküli az a társadalom, ahol az ember a legjobb barátját megeszi?” – teszi fel a kérdést Edith Zellweger a Salez nevű állatvédelmi csoporttól. Edith már húsz éve küzd a fent említett törvény megváltoztatásáért és nem adja fel, továbbra is harcol, hogy legyen törvényi változás.

A svájci Szövetségi Állatorvosi Hivatal (Federal Veterinary Office) a kutya- és macskahús fogyasztást “kulturális jelenségnek” nevezte, majd hozzátette, hogy néhány országban csak a húsukért tartanak kutyákat.

 

Elolvastad a cikket? Elég sokkoló volt? Megérintett?

Olvasd el ezt is: http://www.valodiallatbarat.hupont.hu/17/baranykas-tortenet

És ez elég sokkoló volt? Megérintett?

Érted már a lényeget? Hallod már mit mond a szíved és a lelkiismereted?

 

Cikk írója: Allan Hall – Eredeti cikk angolul (fontos, hogy nem egy búlvárlapban jelent meg!): 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2255684/Farmers-Switzerland-routinely-EATING-cats-dogs-meals.html

Megjelenés: 18:00 GMT, 2013 január 1. – Azért is írtam dátumot, nehogy azt higgye valaki, hogy ez a múlt században volt!!!!

Fordítás: D.I. (a cikk ezen fordításban csak ezen az oldalon van engedélyezve)

 

A következő kép igen sokkoló,

csak erős idegzetűeknek!!!!!! Csak akkor menj lentebb, ha ezt tudomásul vetted.

Egy kínai nő ebédet készít, Jiangxi tartományban.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

dog.jpg

*

Itt Magyarországon és még számos országban ilyen a disznóvágás, csirkevágás stb., mint ezen a képen a kutyavágás.

A malacok, csirkék és a többi állat is érző lény, nekik is fáj az, ami a képen a kutyának! 

Ne hagyd magad!!! Ne hagyd, hogy a kultúrád, megszokásaid, a biológia könyvek stb. diktálják a menüsorod! 

Légy együttérző az állatokkal, mindannyival, ne edd meg őket, ne vedd vagy vetesd el tőlük azt, ami neked is oly kedves és drága:

AZ ÉLET! 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 23
Heti: 7
Havi: 921
Össz.: 228 364

Látogatottság növelés
Oldal: Svájc - kutya- és macskahús fogyasztás
Te is valódi állatbarát szeretnél lenni? Akkor ismerd meg ezt a weboldalt! - © 2008 - 2018 - valodiallatbarat.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »